Düşünmeyi Harmanlamak: Akademik Okuma ve Yazma Becerileri-I

Sabancı Üniversitesinden Ozan Tekin bölümümüzde "Düşünmeyi Harmanlamak: Akademik Okuma ve Yazma Becerileri-I" başlıklı bir workshop yürütmüştür.

Leibniz Üniversitesi öğretim üyesi Serçin Şahin bölümümüzde "Heiratsmigration und gesellschaftliche Partizipation & Einführung in die Habitus-Hermeneutik" başlıklı iki günlük bir seminer-workshop programı yürütmüştür.

Sosyoloji Konuşmaları XXI

Sosyoloji Konuşmalarımız kapsamında 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 14.30'da Doç. Dr. Robin Kurilla "Kulturspezifische Emotionsdynamiken in interpersonalen Konflikten-Erkenntnisse aus Bali, dem Baskenland und dem Ruhrgebiet" başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Sosyoloji Konuşmaları XX

Sosyoloji Konuşmalarımız kapsamında 15 Aralık 2023 Cuma günü saat 14.00'da Dr. M. Altuğ Yayla "Erken Modern Osmanlı Popüler Kültüründe Kahvehaneler ve Hikaye Anlatıcıları" başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Knowledge Production in Today's Changing Societies Seminar Series II

Sosyoloji bölümü olarak Goethe Enstitüsü, DAAD ve Bielefeld Üniversitesi işbirliği ile düzenlediğimiz "Knowledge Production in Today's Changing Societies Seminar Series II" etkinliğinde Ursula Böckler ve Georg Graw ile "Residence 6" isimli filmleri hakkında konuşuldu.

Sosyoloji Konuşmaları XIX

Sosyoloji Konuşmalarımız kapsamında 6 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 14.00'da Prof. Dr. Ali Ergur "Cumhuriyet'in Yüzyıllık Sosyoloji Birikimi: Kökler, Sorunlar,Yönelimler" başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Internationale Studierendenmobilität: Trends, Erfahrungen und Resultate

Dr. Mustafa Aksakal Erasmus+ Öğretim Üyesi Hareketliliği kapsamında “Internationale Studierendenmobilität: Trends, Erfahrungen und Resultate” başlıklı üç günlük bir workshop programı yürütmüştür.

Wie Solingen Denken? Geschichte, Erinnerungskultur, Musealität

Bölümüz öğretim üyesi Dr. F. Güzin Ağca-Varoğlu, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen "Wie Solingen Denken? Geschichte, Erinnerungskultur, Musealität" workshopuna Solingen'in düşündürdükleri üzerinden Alman mühtediler ve kuşakları hakkında yaptığı konuşmayla katkıda bulundu.

Türk- Alman Üniversitesi Eğitimde 10.Yıl Kutlamaları ve Merkez Kütüphane Açılış Töreni kapsamında bölümümüz tarafından düzenlenen ve Dr. Fatma Güzin Ağca-Varoğlu'nun möderatörlüğünde bölüm koordinatörümüz Prof. Dr. Thomas Faist'in konuşmacı olduğu "The Socio-Ecological Question: How Environmental Destruction Reinforces Inequalities and Reshapes Migration" konulu konferans Yabancı Diller Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

İktisat Programı ile Yan Dal

İktisat Bölümü ile Sosyoloji Bölümü arasında imzalanan protokolle her iki bölümden öğrencilerimize yan dal yapma imkanı sunmaktayız.

Yandal

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü ile Sosyoloji Bölümü arasında imzalanan protokolle her iki bölümden öğrencilerimize yandal yapma imkanı sunmaktayız.

Knowledge Production in Today's Changing Societies Seminar Series I

Sosyoloji bölümü olarak Goethe Enstitüsü, DAAD ve Bielefeld Üniversitesi işbirliği ile düzenlediğimiz "Knowledge Production in Today's Changing Societies Seminar Series I" konferansı 17 Haziran 2023 tarihinde Goethe Enstitüsü İstanbul'da Prof. Carla Freeman "New Twists in the Gendered Globalization of Labor" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XVIII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on sekizincisi 1 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'da Dr. Atakan Durmaz'ın "Misafir İşçilikten Beyaz Yakalılığa: Almanya'daki Nitelikli Göçmenlerin Tersine Göç Eğilimleri" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XVII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on yedincisi 11 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 14.00'da Dr. Çetin Çelik'in "Reproduction Strategies of Middle Class in Neoliberal Conservative Times in Turkey: Traumas, Concerns, and Anxieties" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XVI

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on altıncısı 6 Nisan 2023 Perşembe günü saat 14.00'da Dr. Veruschka Wagner'in "Sklaven und deren Agency im Osmanischen Reich" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Eleştirel Kuram: Günümüz Toplumlarını Anlamak

DAAD ve Bielefeld Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen "Kritische Theorie: Verstehen in den heutigen Gesellschaften" başlıklı konferans 17-18 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XV

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on beşincisi 11 Kasım 2022 Cuma günü saat 13:30'da Dr. Gülşah Başkavak'ın "Neşterden Robota: Teknolojik Değişim, Cerrahlar ve Hastalar" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

STS (Science and Technology Studies)

DAAD ve Bielefeld Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "STS (Science and Technology Studies)" başlıklı konferans 9 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XIV

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on dördüncüsü 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 13:00'da Dr. Nial Tekin'in "İş Dünyasında Bireyselleştirme Politikaları ve Çalışan Deneyimleri" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları XIII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin on üçüncüsü 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 14:00'da Doç. Dr. Muharrem Açıkgöz'ün "Die zweite Generation der Frankfurter Schule: Ein Überblick" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.